top of page

 

Kulturhus Gimle - der hvor kragerne har venner

 

Kulturhus Gimle er intet mindre end verdenskendt som et af få spillesteder i Danmark med speciel fokus på verdensmusik. Her kommer bands og solister dels med base i Danmark, og jævnligt turnerende bands fra den store verden. Gimle får ofte henvendelser direkte fra internationale musikere der har hørt om det lille sted langt ude på landet i Danmark.

 

I forbindelse med musikarrangementerne serveres der mad i Gimles Spisekælder fra de egne, hvor aftenens musik stammer fra. Maden laves af frivillige professionelle kokke, eller af kulturforeningens medlemmer, og spisningen er blevet en populær mulighed for at møde gamle og nye venner.

 

Gimles arrangementer trækker folk fra et stort opland til gode musikalske, sociale og kulturelle oplevelser. Udover musikarrangementerne arrangeres der dokumentarfilm, børnefilm, koncerter ud-af-huset, teaterforestillinger, skolekoncerter, kunstgalleri samt en del enkeltstående arrangementer. Samtidig fungerer huset som lokalt forsamlingshus med udlejning til fester, fødselsdage og konfirmationer og politiske møder.

 

Huset Gimle er fra 1943, bygget som forsamlingshus, og kulturforeningen blev stiftet i begyndelsen af 90’erne. Foreningen har pt næsten 400 medlemmer. Det er den aktive del af medlemskredsen, som tager det store ansvar for huset og dets aktiviteter – på frivillig basis. Den frivillige indsats er bærende for huset og de mange processer og tilbud. Gimles mange arbejdsgrupper er altid åbne for nye frivillige.

Kulturhus Gimle CVR: 14458301

bottom of page